Duften af honningkage alene kalder julestemningen frem hos enhver.
Honningkagehuset her er pyntet med hvid glasur og smeltet, mørk chokolade.
Opskrift : Amo
Amo
HONNINGKAGEHUS
honningkagedej
550 g hvedemel200 g honning
150 g brun farin
150 g margarine
1 æg
2 spsk. fintrevet appelsinskal
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. kanel
1/2 tsk. st. nellike
2 tsk. natron
pynt
smeltet mørk chokolade
hvid glasur
Smelt honning, farin og margarine sammen i en gryde. De øvrige ingredienser, undtaget æg og mel, røres i. Massen afkøles til den er lunken. Æg og mel røres i og dejen æltes godt sammen.
Hviler i mindst 1 døgn i køleskabet.
Dejen rulles tyndt ud, skær sider, tag og vægge ud og læg dem på en bageplade med papir.
Bager i en forvarmet ovn på midterste rille ved 220 grader i ca. 5-8 minutter.
Tegn vinduer, dør og tagsten, når kagerne er helt kolde. Saml huset ved at lime siderne sammen med sprøjteglasur.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.