Det er en absolut specialitet for området, disse hårde og tørre honningkager.
Opskriften er bearbejdet på dansk af Lotte Havemann 1967
HONNINGKAGER FRA APPENZELL
dej
1 æg
2 spsk. mælk
1 dl sukker
2 1/2 dl honning
ca. 500 g mel
1 tsk. kanel
1/4 tsk. nellike
1/2 tsk. muskat
2 tsk. natron
syltet pommeransskal
Æg, mælk og sukker piskes let sammen. Honningen smeltes ved svag varme og røres i æggeblandingen. Mel, krydderier og natron tilsættes. Hold lidt mel tilbage. Dejen æltes glat og smidig. Lægges koldt 3-5 timer, indpakket i folie.
Rul dejen ud på et melet bord i ca. 1 cm tykkelse og stik runde kager, ca. 7 cm i diameter, ud. En strimmel syltet pomeransskal lægges på hver kage. Kagerne lægges på smurte plader.
Bages i ovnen ved 175 grader i 20-30 minutter. Afkøles på bagerist.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.