Græsk valnøddekage er en traditionel græsk kage, sød som de fleste græske kager og meget velsmagende, bestående af valnøddekage, penslet med abrikosmos og drysset med groft hakkede valnøddekerner. En lækker kage til en god kop kaffe.
Kagen bages i en lille bradepande og vendes ud på bagerist.
Dansk bearbejdet opskrift af Lotte Havemann fra 1967.
GRÆSK VALNØDDEKAGE (KARIDOPTITA)
dej
125 g smør
170 g sukker
1 1/2 tsk. vaniljesukker
4 æg
3 spsk. mælk
150 g mel
2 tsk. bagepulver
80 g valnøddekerner, fintmalede
100 g abrikosmos
1-2 spsk. citronsaft
2-4 spsk. hakkede valnøddekerner
Smør og sukker røres hvidt, æggene piskes let sammen med mælken, mel og bagepulver blandes sammen med de fintmalede valnøddekerner. Æggemassen røres i dejen, skiftevis med melblandingen.
Dejen fyldes i en velsmurt, raspdrysset lille bradepande og stilles på ovnristen midt i ovnen. Bages ved 220 grader i ca. 30-40 minutter.
Straks kagen kommer ud af ovnen, løsnes kanten med en skarp kniv og kagen vendes ud på en bagerist. Pensles med blød abrikosmos, blandet med lidt citronsaft, på overfladen og på siderne, så kagen er dækket. Drysses overalt med hakkede valnøddekerner.
Afkøles helt på bageristen.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.