Ellers har prossekage været serveret ved højtider og gilder og f.eks ved høstfester.
I årenes løb har kagen næsten udviklet sig til en dessert, iblandet krydderier og spises med syltetøj, dog mest ved juletid. En karakteristisk fynsk egnsret.
PROSSEKAGE
500 g havregryn
1 spsk. kartoffelmel
2 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
2 tsk. kardomme
3 æggeblommer
3 æggehvider, stiftpiskede
125 g rosiner
1 sødmælk
Alt røres sammen på nær de stiftpiskede æggehvider, som vendes i til sidst.
Bages i stor form ved 170 grader ca. 1 - 11/2 time. Prik i den med en strikkepind.
Når kagen er kold, skæres den i skiver og brunes på panden i smør.
Serveres med æblemos eller anden frugtmos, sirup eller sukker og kanel.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.