Og hvad er vel dejligere end at samles med stearinlys på bordet og et stort fad lune, nykogte krabbelurer til en god kop kaffe eller til en varm vinterdrik.
Krabbelurerne er fyldt med marmelade eller sveskemos og koges i vindruekerneolie eller palmin.
Opskrift : Tørsleffs Den Blå Bagebog, der udkom første gang i 1939.
KRABBELURER MED MARMELADE
dej
250 g hvedemel
1/2 tsk. kardemomme
3 tsk. bagepulver
25 g margarine
25 g sukker
1 æg
1 dl mælk
fyld
marmelade eller sveskemos
pensling
sammenpisket æg
til kogning
vindruekerneolie eller palmin
pynt
50 g sukker
mel, bagepulver og kardemomme sigtes sammen. Margarine, sukker, æg og mælk røres sammen og æltes i melet. Dejen rulles ud i 1/2 cm tykkelse, stikkes ud i runde kager, der pensles i kanten med æg og lægges sammen to og to med marmelade. Kagerne trykkes godt sammen og koges lysebrune i varmt fedtstof. Tages op på fedtsugende papir.
Serveres lune, drysset med sukker.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.