Til bikuber anvendes italiensk marengsdej, som er den marengs, der nemmest sprøjtes til forskellige opsatser.
BIKUBER
italiensk marengs
1 dl æggehvider ( 3 hvider )
200 g sukker
fyld
piskefløde
mørk chokolade, hakket
Til fyldet piskes fløden til skum og tilsættes hakket, mørk chokolade.
Til italiensk marengs blandes sukker og æggehvider og varmes over svagt blus under stadig omrøring, til den kan brænde fingrene. Marengsmassen tages fra varmen og den piskes kraftigt til den er hvid og stiv.
Med en sprøjtepose med glat tylle, sprøjtes ringe ud på et pergamentpapir, der er smurt og drysset med mel. Størrelserne tegnes på papiret, hvor ringene bliver gradvist mindre. Til toppen sprøjtes en glat top.
Marengsen bages ved 130 grader i ca. 45 minutter til kagerne kan løsnes fra papiret.
Saml bikuberne af den bagte marengs og fyld dem med flødeskum, iblandet hakket, mørk chokolade.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.