Kagen serveres, skåret i snitter, til en god kop kaffe.
Kilde : Richardt Oest Larsen
FYNSK KAGE ELLER HJEMSTAVNSKAGE
125 g margarine
250 g sukker
5 æggeblommer
350 g mel
3 tsk. bagepulver
1 3/4 dl mælk
marengsdej
5 æggehvider
200 g sukker
150 g kokosmel
Margarinen røres lind før den røres let og skummende med sukkeret. Æggeblommerne tilsættes, én ad gangen, sigtet mel og bagepulver blandes i dejen, skiftevis med mælken.
Hæld dejen i en smurt bradepande med smurt papir (bagepapir).
Til marengsdejen piskes hviderne stive, halvdelen af sukkeret tilsættes og massen piskes 10 minutter, hvorefter resten af sukkeret forsigtigt vendes i sammen med kokosmel.
Marengsdejen smøres ud over kagedejen i bradepanden og kagen bages i ovnen ved 175-200 grader i 30-45 minutter til marengsdejen er sprød og svag lysebrun.
Kagen skæres i snitter, der tages forsigtigt op og arrangeres på et lille fad. Serveres til en god kop kaffe.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.