Denne skønne tærte egner sig fortrinlig som dessert efter en større middag eller den kan nydes til en kop mocca med et glas Tia Maria likør til.
Opskrift : Ellis Tardini
TIA MARIA TÆRTE
dej
4 æggehvider
175 g sukker
reven skal af 1 citron
1 spsk. vaniljesukker
4 æggeblommer
100 g mel
50 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
6 cl Tia Maria likør
3/4 spsk. piskefløde
50 g florsukker
ribsgelé
70 g mandelflager
Til dejen piskes æggehviderne stive og tilsættes sukkeret lidt efter lidt. Rør citronskal, vaniljesukker og æggeblommer i. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det i.
Smør en springform godt og fyld dejen i.
Tærten bages i ovnen ved 170 grader i ca. 35 minutter.
Tag tærten ud og lad den køle på en bagerist. Flæk den en gang og dryp begge bunde med 2 cl Tia Maria likør.
Pisk fløden meget stiv, tilsæt sukker og resten af likøren.
Læg halvdelen af flødeskummet på den ene tærtebund og læg den anden over. Fordel resten af flødeskummet over og på siden af tærten.
Rist mandelflagerne på en tør pande og afkøl dem. Pynt med geléklatter i kanten på toppen og ristede mandler på siden.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.