Kagen bliver fin med mælk og margarine i dejen. En luksus udgave bages med fløde og smør, men det er ikke nødvendigt.
Opskrift : Tørsleffs Den Blå Bagebog
VØLLES SØSTERKAGE
dej
3 æg
30 g sukker
1 1/2 dl mælk eller fløde
125 g smør eller margarine
25 g gær
250 g hvedemel
1 tsk. kardemomme
fyld
50 g rosiner
50 g hakket sukat (kan undlades)
pynt
flormelis
Til dejen piskes æg og sukker hvidt. Mælk eller fløde blandes i det smeltede smør eller margarine og gæren udrøres heri. Mel og kardemomme blandes forsigtigt i sammen med rosiner og sukat.
Dejen stilles til hævning ca. 30 minutter og røres herefter igennem og kommes i en sandkageform (2 liter). Efterhæver til dobbelt størrelse.
Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 45 minutter. Drysses med sigtet flormelis.
Mormors Juleopskrifter
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.