Kagen er dryppet med saft, vin eller likør og pyntet med friske eller henkogte frugter. I midten flødeskum chantilly, flødeskum smagt til med lidt sukker og vanilje.
FORSLAG TIL LAGE OG PYNT :
Ananas-savarin dryppes med sukkerlage, ananassaft og hvidvin eller hvid likør og pyntes med ananasringe.
Fersken-savarin dryppes med ferskensaft og pyntes med halve ferskner.
Abrikos-savarin dryppes med citronsaft og hvidvin, overtrækkes med abrikospuré og pyntes i kanten med udblødte abrikoser.
Kilde : Tørsleffs Den gule Dessertbog
NEM SAVARIN
dej
2 æg
75 g melis
50 g hvedemel
50 g kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
75 g smeltet margarine
lage til drypning
1 1/2 dl vand
100 g melis
1 1/2 dl saft
1/2 dl vin eller likør
pynt
250 g friske eller henkogte frugter
1 1/2 dl piskefløde
1 spsk. melis
2 tsk. vanilje
Æg og sukker piskes tykt og fyldigt. Hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sigtes sammen og rystes i æggesnapsen. med piskeriset. Smeltet, men afkølet margarine blandes i til sidst.
Dejen fyldes i en smørsmurt, raspdrysset randform og bages i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.
Randen vendes ud på et fad.
Vand og sukker gives et opkog. Saft, vin eller likør hældes i. Kagen overhældes med lagen og stilles over en gryde med spilkogende vand 20-30 minutter til den hæver sig og bliver let og porøs.
Kagen, der skal være helt kold, serveres med flødeskum chantilly i midten. Rundt om kagen arrangeres friske eller henkogte frugter.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.