En enkel og meget dejlig lagkage, absolut egnet til at overraske familien med i weekenden. - Og så er den nem og hurtig at gå til.
Kagen smager faktisk bedst, når den får lov til at sætte sig først.
Opskrift : Frøken Jensens Kogebog, der udkom første gang i 1901.
GENFERKAGE
dej
125 g smør eller margarine
125 g sukker
4 æg
125 g mel
kagecreme
2 blade husblas
1 æg
40 g sukker
2 dl mælk eller fløde
1/4 stang vanilje
25 g smør
Til dejen blødgøres fedtstoffet og røres hvidt med sukkeret. Tilsæt æggene, ét ad gangen og rør dejen til den er let og luftig. Vend forsigtig melet i.
Fordel dejen i to godt smurte lagkageforme og bag bundene i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Til kagecremen sættes husblasen i blød. Æggeblommerne røres godt med sukkeret. Mælk og vanilje opvarmes til kogepunktet og piskes over i den rørte æggeblomme. Tilsæt straks den udblødte, opvredne husblas og det kolde smør. Pisk jævnligt i cremen, medens den afkøler. Pisk æggehviden stiv og vend den i cremen, når denne er ved at stivne.
Læg lagkagebundene sammen med den kolde kagecreme. Overtræk kagen med hvid glasur og drys med afskallede, snittede mandler, som er ristet lysebrune på en tør pande.
Servér den dejlige lagkage med en rigtig god kop kaffe til.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.