Pensl godt med æggehvide. Det giver et flot blankt brød.
Brødet skæres i skiver og spises med smør.
ØSTRIGSK STRITZEL
160 g smør
1 1/3 kg hvedemel
lidt salt
100 g sukker
4 æg
30 g gær
1/3 liter mælk
lidt revet citronskal
70 g rosiner og skårne mandler
Stryges med æggehvide
Smørret smuldres med mel, salt og sukker og æggene røres i. Tag lidt af mælken fra i en kop og lun den. Heri opløses gæren. Bland det i mælken og rør den i dejen. Rør godt og tilsæt lidt reven citronskal. Læg dejen på et bræt, bestrøet med mel og arbejd dejen igennem til den slår blærer. Tilsæt rosiner og mandler.
Dejen lægges tilbage i fadet og stilles overdækket til hævning. Når den er godt hævet, lægges den igen på brættet og deles i 9 dele. Alle 9 dele rulles til stænger, ca. 30 cm lange. Først flettes 4 stænger sammen, derefter 3 og til sidst 2 stænger. Disse fletninger lægges ovenpå hinanden, hvorefter dejen hæves endnu en gang. Stryges med æggehvide og strøs med fintskårne mandler oven på.
Bages i ovnen ved 200-225 grader i ca. 45 minutter.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.