Her er valgt gammeldags fastekringler, der serveres med smør og marmelade til en god kop kaffe eller te.
Der bliver ca. 12-16 stk. af portionen.
Opskrift : Ingeborg Suhr
FASTEKRINGLER
25 g gær
1 dl lunkent vand
1 1/2 dl mælk
1/2 dl olie
1/2 tsk. groft salt
1 tsk. sukker
450 g hvedemel
Gæren smuldres og røres ud med det lune vand. Mælk, olie, salt, sukker tilsættes, sammen med 3/4 af melet, der tilsættes lidt efter lidt.
Dejen æltes godt igennem og hvis den kan tage mere mel, æltes dette i. Lad den hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Del dejen i to, tril den til pølser, der formes til kringler på en smurt plade (bagepapir). Lad kringlerne efterhæve et kvarters tid, pensl dem med sammenpisket æg.
Sættes i en kold ovn og bages ved 200 grader i 20 minutter. Sluk ovnen og lad kringlerne bage yderligere 10 minutter ved eftervarmen.
Køl kringlerne af og servér dem, smurt med smør og en skål af den bedste marmelade til en kop kaffe eller te.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.