Det er en gærdej, hvorfor dejen må hæve af to omgange.
Flettet brunsvigerkrans er bedst, når den er friskbagt. Et rigtig dejligt stykke blødt brød til kaffen.
FLETTET BRUNSVIGERKRANS
dej
100 g margarine
1 1/2 dl mælk
1/2 tsk. salt
2 spsk. sukker
1/2 tsk. kardemomme
40 g gær
1 æg
ca. 300 g hvedemel
fyld
100 g margarine
100 g farin
1 tsk. kanel
1 tsk. vanila
50 g rosiner
25 g korender
25 g hakket pomeransskal eller syltet appelsinskal
pensling
1 sammenpisket æg
Til dejen smeltes margarinen og mælken lunes heri sammen med salt, sukker og kardemomme. Gæren udrøres i det sammenpiskede æg. Den lune mælkeblanding tilsættes og melet æltes i lidt efter lidt til dejen er blank og smidig. Hæver 30 minutter og æltes igennem. Deles i 3 dele, der hver rulles ud på et melstrøet bod til en smal strimmel.
Fyldet røres sammen i den nævnte rækkefølge og smøres på dejstrimlerne. Disse lukkes sammen om fyldet og snoes som en fletning. Snoningen formes til en krans og kan evt. lægges i en smurt randform for at holde faconen. Dejen pensles med sammenpisket æg og efterhæver 20-30 minutter.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter. (I form ved 225 grader).
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.