Kagen er bagt med bagepulver og bør derfor spises medens den er frisk.
Opskrift : Tørsleffs Den Blå Bagebog, der udkom første gang i 1932
NØDDEMARENGS KAGE
dej
75 g margarine
5 spsk. sukker
2 æggeblommer
1 tsk. vanilje
75 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1/2 dl mælk
marengs
2 æggehvider
75 g farin
50 g hakkede nøddekerner
Gør margarinen blød og rør den godt med sukkeret. Tilsæt æggeblommerne, der røres i og til sidst mel, iblandet bagepulver og mælken. Rør det hele til en glat dej.
Bred dejen ud i en smurt springform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 minutter.
Til marengsen piskes æggehviderne helt stive og tilsættes forsigtigt farin og de hakkede nøddekerner. Rammen om springformen fjernes og marengsdejen bredes ud over kagen.
Bag yderligere 15-20 minutter ved 165 grader.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.