Franskbrød lader sig nemmest rive, når det er daggammelt.
Moritzkage serveres afkølet i fadet med kold flødeskum til. En henrivende og velsmagende
dessertkage fra 60erne.
Opskrift : Richardt Oest Larsen 1966
MORITZKAGE
æblemos
3/4 kg æbler
1-2 dl vand
sukker efter smag og behag
50 g søde mandler
5 g bitre mandler (kan udelades)
vanilje
dej
65 g margarine
65 g sukker
3 æg
3 stiftpiskede æggehvider
63 g revet franskbrød
1 dl fløde
pynt
flødeskum af 1 1/4 dl piskefløde
Æblerne skrælles, skæres i skiver og koges til mos med lidt vand. Mosen blandes med sukker, de skoldede hakkede mandler og vanilje.
Margarinen og sukker røres helt hvidt og æggeblommerne tilsættes én ad gangen. Derefter blandes revet franskbrød i dejen og til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i dejen.
I et smurt gratinfad lægges først æblerne, derefter hældes dejen over og til sidst 1 dl fløde.
Kagen bages i ovnen ved 200 grader i ca. 1/2 time. Afkøles.
Servér moritzkage i fadet og pynt kagen med flødeskummet.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.