Æblemosen er bedst, når den er hjemmelavet, men en god færdigmos kan bruges.
DIANA-KAGE
dej
225 g mel
175 g melis
125 g smør
5 æg
50 g mandler
1 spsk. cognac
1/2 tsk. bagepulver
fyld
3 dl syrlig æblemos
marengsmasse
3 æggehvider
150 g melis
1 tsk. eddike
Smør og sukker røres hvidt og blødt. Æggene, der piskes sammen, tilsættes lidt efter lidt. Herefter kommes cognac i. Rør dejen godt til en sammenhængende dej, der ikke skiller.
Skold, smut og hak mandlerne groft. Rør dem i dejen sammen med mel og bagepulver.
Smør en springform godt og hæld dejen heri. Lad den bage ved jævn varme, 175 graderm knap en time.
Til marengsmassen piskes 3 æggehvider meget stive i en helt tør skål med tørre redskaber. Rør 3-4 spsk. sukker i og herefter eddiken. Vend forsigtigt resten af sukkeret i.
Fordel æblemosen over den bagte bund og herover marengsmassen. Sæt kagen tilbage i ovnen ved lavere varme, 125-150 grader og lad den stå til overfladen er let gylden, ca. 10 minutter.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.