Kokosfyldet røres sammen og smøres på den udrullede mørdej, der rulles sammen som en roulade. Bages, skåret i skiver.
Der bliver ca. 35 stk. af portionen.
Opskrift : Tørsleffs Den Blå Bagebog, der udkom første gang i 1932
SØDE LUSSINGER
dej
200 g hvedemel
175 g smør eller margarine
1 æggeblomme
fyld
1 æggehvide
100 g sigtet flormelis
50 g kokosmel
1 tsk. vanilje
50 g revet chokolade
50 g korender
Til mørdejen blandes melet og det kolde fedtstof sammen. Herefter samles dejen hurtigt med æggeblommen.
Dejen rulles ud på et målstrøet bord i en aflang firkant, ca. 20 x 40 cm.
Fyldet røres sammen og smøres på dejen, der rulles sammen på den lange led. Rouladen lægges koldt, til den er skærefast. Skæres i skiver med en skarp kniv.
Kagerne anbringes på smurte plader, der sættes i forvarmet ovn og bages ved 175 grader i ca. 15 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.