Endvidere kan dejen tilsættes kanel, ingefær eller kardemomme, og citron- eller appelsinskal.
Det dejlige brød kan serveres smurt med smør i stedet for kage.
Opskrift : Nora Thomsen
TUTTI-FRUTTI-BRØD
dej
2 1/4 dl kærnemælk
20 g gær
1/2 dl olie
1 spsk.Lys farin
1 tsk. havsalt
3 dl grahamsmel
3 1/2 dl hvedemel
3-4 svesker
3-4 tørrede ferskner
1/2 dl rosiner
2 figner eller 3-4 dadler
4-5 valnødder
6-7 mandler
Svesker og ferskner udblødes natten over og skæres i småstykker. Fignerne snittes fint og nødderne skæres groft.
Gæren smuldres i den væske og olie, farin, salt og grahamsmel blandes i. Dejen røres godt sammen, drysses med mel og hæver til den bobler. De 3 dl hvedemel blandes i og dejen æltes godt. Derefter tilsættes frugten uden væde og resten af melet. Ælt dejen godt til alt er vel blandet.
Form dejen til en stor bolle, læg den i en springform og tryk den flad. Efterhæver og klippeø med en saks før den pensles.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time.
Hvis brødet bliver for mørkt, lægges staniol over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.