Kagen er en rørt kagedej og bages i en sandkageform.
Blåbærrene kan være friske eller frosne, der tøse op.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
LINES BLÅBÆRKAGE
Dej
250 g mel
100 g smør eller margarine
125 g melis
1 æg
1 dl mælk
1/2 dl fløde
2 tsk. bagepulver
3 dl blåbær
Rør fedststoffet hvidt med sukkeret i en dyb skål og pisk æggene i et ad gangen under grundig omrøring. Bland mælk og fløde og rør det i smør / æggemassen. Bland mel og bagepulver og røret sammen med det øvrige i skålen.
Ryst blåbærrene i lidt mel, så de ikke så nemt synker til bunds. Vend dem forsigtigt i dejen, der hældes i en smurt form.
Kagen bages i ovnen ved jævn, god varme, 200 grader i ca 40 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.