Hasselnøddekerner eller jordnøddekerne er gode. Nødder males fint i en kværn eller hakkes fint.
Opskrift : Birte Olufsen 1965
NØDDE-ROULADE
dej
300 g mel
100 g sukker
2 tsk. Bagepulver
1 æg
2 spsk. Mælk
125 g smør
fyld
200 g nøddekerner
100 g sukker
et par dråber mandelolie
4 - 5 spsk. vand
1 æggehvide
Mel, bagepulver og sukker blandes sammen og smørret fordeles i. Så tilsættes æg og mælk og dejen æltes grundigt sammen.
Nødderne males gennem mandelkværnen eller hakkes fint og blandes med de øvrige ingredienser til fyldet.
Dejen rulles ud, fyldet fordeles over den og kagen rulles sammen til en roulade. Læg dejen på en smurt plade og pensl med æggehvide.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. En halv time.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.