Her er et rigtig skønt og gammeldags eksemplar af typen bradepandekage. Mørk chokoladekage, belagt med appelsinglasur og drysset med hakkede nødder.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
JOKUMSKAGE
dej
300 g mel
300 g melis
3 æg
50 g kakaopulver
100 g smør eller margarine
2 dl kærnemælk eller sødmælk
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
appelsinglasur
200 g flormelis
ca. 2 spsk. appelsinsaft, siet
30 g nøddekerner
Det blødgjorte fedtstof røres godt med sukkeret i en skål. Æggene tilsættes et ad gangen under effektiv omrøring.
Sigt de tørre dele sammen og bland dem ned i skålen.
Smør en bradepande godt og kom dejen heri.
Kagen bages på nederste rille i ovnen ved jævn varme, 200 grader, i omkring et kvarter.
Lad kagen svale af i bradepanden og smør den med den sammenrørte appelsinglasur. Drys med hakkede nøddekerner.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.