Kagerne blev i sin tid serveret på Skodsborg Badesanatorium, hvor Nora Thomsen var køkkenchef. Her var sund mad i højsæde, hvilket præger kagerne, hvor grahamsmel, nødder og tørrede frugter er en del af ingredienserne
Der bliver ca. 28 stk. af portionen.
FRANSKE TREKANTER
dej
3 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
190 g margarine
1 dl lys farin
2 æggeblommer
fyld
1/2 dl revne mandler eller nøddekerner
1 dl rosiner
1/2 dl hakket sukat
5 abrikoser eller 6-7 cocktailbær
Til dejen hakkes mel og margarine sammen. Sukker og æg kommes i og dejen æltes jævn. Læg dejen koldt i nogle timer.
Dejen udrulles, ikke for tyndt og skæres i kvadranter 7 x 7 cm. På midten af hver kvadrat lægges en lille top af fyldet og dejen bukkes sammen til en trekant. Kanterne presses sammen med en gaffel. De må ikke være for tynde i kanterne, da de let bliver mørke under bagningen.
Pensl kagerne med æg og drys med lidt lys farin, eventuelt kanel.
Bages i ovnen ved 225 grader i 8-9 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.