Københavnerkager er små lækre konditorkager, bagt af linsedej og fyldt med vaniljecreme. Kagerne overtrækkes med en chokoladeglasur og pyntes med bladguld eller kokosmel.
Små fine kager til det fine kaffebord.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1966
KØBENHAVNERKAGER
linsedej
vaniljecreme
vaniljecreme
chokoladefondant eller chokoladeglasur
linsedej
250 g mel
200 g margarine
60 g sigtet flormelis
2 æggeblommer
Margarinen hakkes og smuldres let i melet. Sigtet flormelis tilsættes. Dejen samles med æggeblommerne og sættes koldt. Rør så lidt som muligt ved dejen.
- Og husk, - jo mere fedtstof, jo vanskeligere er dejen at arbejde med.
Linseforme beklædes med linsedej og fyldes med 1-2 tsk. kagecreme. Ovenpå lægges et låg af den udrullede linsedej, der klemmes godt til i kanten.
Kagerne bages i godt varm ovn.
Overtrækkes med kakao- eller chokoladeglasur. Resten fyldes i en pergamentsprøjtepose og der sprøjtes siksak-streger over kagerne. Overtrækschokolade er bedst.
Drys med lidt bladguld eller kokosmel hen over kagerne.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.