Honning-roulade, endnu en klassiker fra de gamle Amo opskrifter. Den skønne honning-roulade er fyldt med orangemarmelade, der går op i en højere enhed med honningen.
Den færdige roulade overtrækkes med smeltet chokolade og drysses med krymmel.
Rouladen tager ikke meget længere tid end at brygge en kande kaffe.
Opskrift : Amo
HONNING-ROULADE
dej
100 g hvedemel
2 æg
75 g brun farin
75 g honning
1 tsk. bagepulver
1 tsk. ingefær
1 tsk. nellike
fyld
orangemarmelade
pynt
smeltet chokolade og krymmel
Æg og sukker piskes godt og grundigt og den smeltede, afkølede honning tilsættes lidt efter lidt under omrøring. Hvedemel og de øvrige ingredienser sigtes sammen og røres i dejen. Rør til dejen er jævn og ensartet.
På et stykke bagepapir smøres dejen ud til størrelse 25 x 35 cm.
Kagen bages i ovnen ved 220 grader i ca. 6 minutter på ovnens midterste rille.
Den bagte roulade vendes ud på et sukkerstrøet stykke bagepapir og bagepapiret, rouladen er bagt på fjernes. Hvis papiret ikke slipper, pensles med kogende vand.
Smør orangemarmeladen på med det samme og rul rouladen sammen. Chokolade, smeltet i vandbad påsmøres med en pensel.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.