De skønne gammeldags florentiner-kager med mandelfyld og glasur er helt vidunderlige til en kop kaffe.
Florentiner-kager bages som hindbærsnitter i et langt stykke, der skæres i snitter, når kagen er kølet noget af.
Der bliver ca. 35 stk. af portionen
Opskriften hører til en af de gamle Amo opskrifter
FLORENTINER-KAGER
dej
150 g hvedemel
100 g smør eller margarine
1 æggeblomme
3 spsk. sukker
mandelfyld
75 g smør
100 g sukker
2 æg
100 g smuttede, malede mandler
nogle få dråber grøn frugtfarve
pynt
4 spsk. syltet appelsinskal, skåret i små terninger
glasur af 125 g flormelis og lidt varmt vand
Smør eller margarine, æggeblomme og sukker hakkes sammen med hvedemelet og dejen æltes sammen. Dejen rulles ud til en flade på ca. 20 x 40 cm. Ved hjælp af kagerullen løftes den over i en smurt bradepande.
Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 8 minutter.
Rør ingredienserne sammen til fyldet og smør det på kagen, når den er afkølet og stil kagen tilbage i ovnen. Bages yderligere ca. 8 minutter ved 225 grader.
Når kagen er afsvalet lidt, smøres glasuren over. Hakket appelsinskal drysses på og kagen skæres ud i passende stykker.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.