Sommeren og koldskålsæsonen står for døren og i stedet for at købe færdige tvebakker er det dejligt med nogle hjemmegjorte af slagsen.
Tvebakker, bagt med kærnemælk, er dejlige. De er også fantastisk gode i sommerens frugtsupper.
Der bliver ca. 50 stk. af portionen.
Kilde : Tørsleffs Den Blå Bagebog
KÆRNEMÆLKSTVEBAKKER
dej
250 g hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. tvekulsurt natron
65 g sukker
65 g margarine
1 1/4 dl kærnemælk
Mel og bagepulver sigtet sammen. Sukker og salt tilsættes. Kold, fast margarine hakkes i og mælken tilsættes. Dejen æltes ensartet og blank.
Rul dejen ud på et melstrøet bord i 1 cm tykkelse, udstikkes i små, runde kager og lægges på smurte plader, der sættes i forvarmet ovn.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 6 minutter. Bollerne afkøles, flækkes og tørres i ovnen ved 160 grader i ca. 12 minutter.
Tvebakkerne afkøles helt og kan gemmes i kagedåser.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.