Opskrifterne er utallige, når det gælder æblekage, her en klassisk amerikansk æblekage, bagt i ovnen.
Opskrift : Edith Rode 1948
AMERIKANSK ÆBLEKAGE
8 middelstore æbler
2 spsk. Citronsaft
12 strøgne spsk. mel
12 strøgne spsk. mørkt puddersukker
1 tsk. Kanel
125 g koldt smør
Æblerne skrælles og skæres i snitter, skylles og lægges direkte i et ildfast fad med så meget væde, som hænger ved. Citronsaft hældes over.
I en skål blandes mel, puddersukker, kanel og smør. Denne masse hakkes godt sammen ved hjælp af 2 knive til alt er blandet godt til en småklumpet masse, hvormed æblesnitterne klappes til.
Fadet stilles i en ikke alt for hed - men heller ikke lunken - ovn og kagen er færdig i løbet af en god halv time.
Spises uden syltetøj til, men med tyk fløde eller flødeskum.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.