Dejlige gammeldags, hjemmebagte krydderitvebakker med kardemomme og pomeransskaller til en portion frugtsuppe f.eks. er dejlige til kagedåsen.
Vist er der arbejde ved at bage tvebakker selv, men det er også det hele værd.
Opskrift : Birgitte Frantzen 1968
KRYDDERITVEBAKKER MED POMERANS OG KARDEMOMME
dej
150 g smør / margarine
50 g gær
2 tsk. kardemomme
4-6 pomeransskaller
80 g sukker
1/2 tsk. salt
ca. 900 g mel
1/2 liter mælk
Smelt fedtstoffet og kom mælken i. Rør gæren ud i lidt af væsken. Kom melet i og ælt resten af ingredienserne i. Pomeransskallerne skal hakkes meget fint, det kan evt. være nødvendigt at koge dem, før de hakkes.
Rul dejen ud i stænger på en fingers tykkelse. Stil dem tæt på pladen og lad dem hæve.
Bages i ovnen ved varme, 225 grader, i ca. 15 minutter.
Når de er afkølede, skæres stængerne ud og tvebakkerne tørres ved 100 grader i ovnen ca. 2 timer.
Afkøles.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.