Kagen smøres med glasursukker og pyntes med smørcreme. Eller bages i linseforme og pyntes med chokoladeglasur.
Opskrift : Ukendt svensk husmoder 1950
HOF-CHOKOLADEKAGE
dej
75 g margarine
2 dl sukker
2 æg
100 g kogte kartofler
3 dl mel
2 tsk. bagepulver
1/2 spsk. vaniljesukker
1-2 spsk. kakao
1 dl hakkede nødder eller mandler
3/4 dl mælk eller fløde
Margarine og sukker røres hvidt og let, æggene tilsættes et ad gangen, derefter de fintmaskede kartofler. Mel, bagepulver, vaniljesukker og kakao blandes og røres i dejen skiftevis med mælken.
Hældes i en godt smurt og raspstrøet form.
Bages i ovnen ved svag varme i næsten 1 1/4 time.
Når kagen er afkølet smøres den over med sukkerglasur og pyntes med smørcreme, eller drysses med hakket, syltet appelsinskal eller hakkede, smørristede mandler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.