Kagerne kan laves i god tid og opbevares i kagekasse og fyldes lige før de skal serveres.
Opskrift : Mona Giersing 1981
INGEFÆRFLØJTER MED FLØDESKUM
dej
125 g smør
125 g stødt melis
125 g lys sirup
125 g hvedemel
1 tsk. Stødt ingefær
1/2 dl piskefløde
Kom smør, sukker og sirup i en tykbundet kasserolle og varm det forsigtigt op til smørret er smeltet og sukkeret flydende. Det må ikke branke. Lad det køle lidt af og sigt melet i. Tilsæt ingefær og pisk det godt sammen.
Kom dejen på et stykke bagepapir med en teske, mindst 10 cm afstand.
Kagerne bages i en varm ovn ved 180 grader i 10-12 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle lige akkurat af så meget, at man kan røre ved dem. Rul dem rundt om et smurt grydeskaft.
Læg dem på en rist, medens de køler af.
Hvid kagerne stivner inden de alle er rullet, sættes pladen et øjeblik i ovnen igen.
Fyld kager med flødeskum. Det er bedst at sprøjte det i.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.