Brødet er bagt med hvedeklid og grahamsmel.
GROFT SANDWICHBRØD
dej
50 g gær
50 g gær
4 1/2 dl mælk
1 1/2 dl hvedeklid
175 g grahamsmel
1 tsk. Salt
50 g margarine, blødgjort
ca. 375 g hvedemel
Gæren smuldres i fadet. Mælken lunes og lidt af det hældes i fadet, hvorefter gær og mælk røres glat. Tilsæt resten af mælken.
Tilsæt hvedeklid, grahamsmel, salt og det meste af hvedemelet. Rør det ensartet og rør margarinen i - i mindre portioner. Ælt mere mel i, til dejen slipper skålen.
Lad dejen hæve, tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
Form dejen til et brød, der lægges i en smurt form (2 liter). Lad hæve til det dobbelte, prikkes og pensles med vand.
Bages på ovnens nederste rille i forvarmet ovn ved 225 grader i 30 minutter. Dæmp varmen til 200 grader de sidste 10 minutter af bagetiden.
Afkøles på bagerist.
Brødet opbevares i plastpose. Kan skæres i pæne skiver dagen efter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.