wienerbrødsdej er ikke det nemmeste at arbejde med, men mange vil vel hævde, at det er besværet værd.
Dansk wienerbrød er da også noget ganske særligt, berømt i den ganske verden.
Der findes en anden og nemmere måde at lave wienerbrødsdej på. Ganske vist bliver wienerbrødet ikke så lækkert, som hvis det er bagt af original wienerbrødsdej, hvor smørret rulles i.
Opskrift : Ellis Tardini 1968
NEM WIENERBRØDSDEJ
450 g mel
2 spsk. sukker
200 g smør / margarine
50 g gær
2 dl mælk
fyld
ca. 200 g kransekagemasse
Bland mel og sukker til dejen i en skål og smuldr fedtstoffet i. Rør gæren ud i lidt af mælken og ælt dejen sammen med resten af mælken og melet.
Rul dejen aflangt ud og læg den sammen i tre dele. Vend dejen og rul den ud på den anden led, rul endnu en gang ud. Sæt den til hævning, tildækket.
Når dejen er hævet, formes den til wienerbrødet, efterhæver og pensles med sammenpisket æg.
wienerbrødsstang
del dejen i to dele. Rul dem ud i en bredde af ca. 12 cm. Kom kransekagefyld på og tryk siderne ind mod midten. De skal ikke nå sammen.
Lad stængerne efterhæve og smør dem med sammenpisket æg.
Bag dem i ovnen ved 250 g i ca. 15 minutter.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.