Til en god kop kaffe er noget lækkert særdeles velkomment, når den søde tand gnaver. - Og her er gammeldags skønne, franske vafler, lagt sammen med flødeskum, tilsat sukker og revet chokolade eller fransk smørcreme, ikke til at komme uden om.
Der bliver ca. 15 stk. af portionen
Opskrift : Elise Sverdrup 1965
PARISERVAFLER
dej
150 g smør eller margarine
150 g mel
4 1/2 - 5 spsk. fløde
fyld
flødeskum, tilsat sukker og revet chokolade eller
fransk smørcreme
fransk smørcreme
1 dl koldt vand
85 g sukker
3 æggeblommer
250 g smør (helst usaltet)
Sukker og vand koges ved svag varme til det begynder at tykne. En svovlfri tændstik dyppes i sukkerlagen og hvis dråben er sej og lader sig trække ud som en tråd, er lagen klar.
Den varme sukkerlage hældes i de sammenpiskede æggeblommer under kraftig piskning. Cremen piskes til den er kold. Smørret røres blødt og blandes i den kolde creme lidt efter lidt under kraftig omrøring.
pensling og pynt
vand
sukker
Til dejen smuldres margarinen i melet og dejen samles med kold fløde.
Stil dejen koldt i ca. 1/2 time.
Dejen udrulles til en tynd plade og udstikkes til runde kager. Bankes evt. let med en kødhammer, pensles med vand og dyppes i sukker. Sættes på smurte plader.
Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 6-8 minutter.
Sammenlægges to og to med flødeskum eller fransk smørcreme.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.