Ca. Halv sigtemel / hvedemel
Der bliver 3 stk. af portionen
Opskrift : Sigrid Fugl 1983
TRE-KORNS-FLUTES
25 g gær
3 dl lunkent vand
2 spsk. kommen
3 spsk. hørfrø
3 spsk. sesamfrø
2 spsk. olie
1 1/2 tsk. salt
300 g sigtemel
250 g hvedemel
Æggehvide til pensling
Gæren smuldres i fadet og der hældes lunkent vand over. Rør gæren glat og hæld resten af vandet i. Tilsæt kommen, hørfrø, sesamfrø, olie, salt, sigtemel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt sammen og kom mere mel i, til dejen slipper skålen. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
Ælt dejen let igennem, del den i 3 stykker, der trilles i bagepladens længde og lægges på plade med bagepapir.
Efterhæver til dobbelt størrelse, tildækket og lunt. Pensl med æggehvide og drys med sesamfrø.
Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20 minutter.
Afkøl brødene på bageristen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.