Formkage med 1 æg kan varieres i smagen efter behag.
Der kan også bruges 2 æg eller æg kan helt undlades. I det sidste tilfælde øges væskemængden til 2 dl.
Smørtilsætningen kan reduceres til 50 g.
Opskrift : Lise Bræmme 1956
FORMKAGE MED ET ÆG
dej
50-100 g smør
175-200 g sukker
1 æg
1 1/2 tsk. bagepulver
250 g hvedemel
godt 1 1/2 dl fløde eller mælk, frisk eller let sur
krydderier
reven skal af 3/4 citron eller appelsin eller
2 tsk. vaniljesukker eller
3-5 revne, bitre mandler eller
1-2 tsk. kardemomme
Smør en form eller lille bradepande, der rummer ca. 1 1/4 liter og drys den med rasp.
Smør og sukker røres hvidt, ægget tilsættes og der røres lidt endnu. Kom krydderierne i. Sigt bagepulver i sammen med melet og hæld derefter straks mælken i. Rør det hele godt sammen.
Fordel dejen jævnt i formen.
Kagen bages ved svag varme (175 grader) i 45-50 minutter.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.