En sød mundfuld til kaffen i form af disse dejlige mandelkager med chokoladeglasur, der ud over at smage dejligt også er særdeles dekorative at se på. En dejlig tørkage til en dag bagelysten kommer over én.
Portionen rækker til 12 snitter.
Opskrift : Else Vinkel 1956
CHOKOLADETREKANTER
dej
100 g mandler
100 g flormelis
100 g smør
2 æg
2 spsk. hvedemel
sukkerglasur
100-150 g flormelis
1-1 1/2 spsk. vand
rød eller grøn konditorfarve
125-150 g chokolade
Smut og mal mandlerne. Rør smør og sukker hvidt. Tilsæt et æg adgangen og rør også mandlerne og melet i.
Smør dejen jævnt ud på en smurt papirform på 10 x 15 cm.
Kagen bages i middelvarm ovn (200 grader), i ca. 1/2 time. Lad kagen blive kold og vend den så forsigtigt ud på en bagerist eller et stykke papir.
Til glasuren røres flormelis med vand og der tilsættes lysegrønt eller rosa konditorfarve. Smør forsigtigt glasuren på kagen og lad den stivne.
Skær kagen ud i seks firkanter på 5 x 5 cm og del disse i trekanter.
Smelt chokoladen ved svag varme og smør den på kanterne af kagerne, der lægges på et stykke pergamentpapir (bagepapir) og lad glasuren blive stiv. Puds kanterne af.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.