Verdens bedste brød til kaffen, har en svensk husmoder valgt at kalde denne dejlige kage, bagt af en gærdej fyldt med rosiner og sukat, som dog kan udelades. Sukat har alle et forhold til, endog et meget forskelligt forhold. Kagen bestrøs med krystalmelis, kanel og hakkede mandler, glaseres til sidst med sukkerglasur og skæres i rektangulære stykker.
Den er absolut bedst friskbagt.
Opskrift : Ukendt svensk husmoder 1950
VERDENS BEDSTE BRØD TIL KAFFEN
dej
450 g mel
200 g smør eller margarine
50 g gær
2 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
3 dl fløde
1 æg
50-100 g sukat eller rosiner
pynt
2-3spsk. krystalmelis
1 spsk. kanel
10-15 mandler
sukkerglasur
4 spsk. florsukker
vand
Gæren udrøres med lidt af sukkeret. Størstedelen af melet anbringes i en skål, heri smuldres smørret. Den udrørte gær, resten af sukkeret, saltet, fløden og ægget tilsættes. Resten af melet, den hakkede sukat og rosiner æltes i.
Dejen flades ud til en temmelig tynd kage i en lille, smurt bradepande eller påen smurt plade og stilles til hævning.
Kagen pensles let og bestrøs med krystalmelis, kanel og hakkede mandler. Den bages gulbrun ved god varme (225 grader). til sidst glaseres den, medens den er varm med sukkerglasur og skæres i rektangulære stykker.
Servér den til en glad kop kaffe.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.