Intet er lettere og hurtigere at bage end de klassiske scones, der nydes flækkes med smør på.
Scones er bagt med bagepulver og kræver derfor ikke nogen form for hævetid og så er opholdet i ovnen kortvarigt.
Her scones med rosiner og kanelsmag.
Opskrift : Elise Sverdrup 1965
KANELSCONES
250 g mel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. sukker
1/2 tsk. kanel
60 g smør eller margarine
1 spsk. rosiner
2 dl mælk eller fløde
Melet blandes med bagepulver, sukker og kanel. Margarinen findeles i blandingen, rosiner og mælk tilsættes og dejen æltes sammen med let hånd.
Del dejen i 3 store boller, som trykkes flade med håndfladen og skære i 4 trekanter.
Kagerne sættes på en smurt plade, prikkes og bages ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Servér de dejlige scones lune, flækket og smurt med smør.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.