De fleste kan lide at bage og betragter det som et lystbetonet arbejde. Førhen var bagning en vigtig del af husholdningsøkonomien,hvorimod det i vore dage mere har karakter af hygge og forkælelse af familie og venner. Bagværk som hobby omfatter alle former for brød som madbrød,wienerbrød,skærekager,tærter,konditorkager,lagkager,småkager og alt,der ikke er nævnt. Her tager vi os udelukkende af gammeldags bagværk efter gamle opskrifter og gør vort bedste for at bevare dem for vore efterkommere.
tirsdag
KARENS KROKANERE
Karens krokanere, sprøde havregrynskager, lagt sammen med vaniljeflødeskum, de er dejlige.
Det er meget sprøde kager, der let går i stykker, så det gælder om at have en let hånd og håndtere dem varsomt.
Opskrift : Marianne Stürup 1971
KARENS KROKANERE
dej
125 g havregryn
125 g mørkt puddersukker
125 g smør
3 spsk. lys sirup
1/4 liter piskefløde
1/2 stang vanilje
Havregryn, puddersukker, smør og sirup røres sammen, æltes og rulles til to stænger med en diameter på 3 cm. Stængerne hviler i køleskabet mindst en time.
Med en skarp kniv skæres hver stang i 15 skiver. De anbringes med god afstand på en bageplade, da de vil løbe ud og ende med at være ca. 8 cm i diameter.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 8 minutter.
Køl kagerne af på risten. Læg dem så sammen med flødeskummet, to og to, umiddelbart før de serveres til en glad kop kaffe.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Etiketter:
KAGER
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.