Navnet blondekage efter det "blondemønster" der opstår i bundene.
Der bliver 4 bunde af portionen.
Opskrift : Sigrid Fugl
BEDSTES BLONDEKAGE
dej
75 g sukker
60 g smør
1 spsk. fløde
1 1/2 spsk. Hvedemel
50 g hasselnøddekerner
fyld
3 dl piskefløde
Sukker, smør, fløde og mel piskes sammen i en gryde og koges sammen få minutter. Gryden tages fra varmen. Nødderne hakkes ensartet og blandes i.
Læg bagepapir på pladen og tegn 2 cirkler efter en kagetallerken, ca. 20 cm i diameter. Læg 1/4 af portionen på papiret og fordel det i cirklen. Kagerne flyder ud under bagningen.
Bages i forvarmet ovn på næstøverste rille ved 190 grader i 12 minutter til bundene er gyldne.
Kagerne står lidt på pladen, til de er afkølede og faste, hvorefter de løftes med en bredbladet kniv over på risten.
Kagerne opbevares i kagedåse og lægges sammen med flødeskum lige inden servering, da fe ellers bliver bløde.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.