Æblehorn, bagt af gærdej og fyldt med dejlig æblemos, er gode til eftermiddags kaffen eller teen.
Hornene kan drysses med melis eller perlesukker.
Der bliver ca. stk. af portionen.
Opskrift : Gærbagning 1984
ÆBLEHORN
dej
50 g gær
2 dl fløde
1 æg
1 tsk. salt
1 spsk. melis
3/4 dl creme fraiche 18 %
100 g smør
500 g hvedemel
Rør gæren ud i håndvarm fløde. Tilsæt æg, salt, sukker og creme fraiche.
Smørret smuldres i ca. 400 g af melet i en stor skål. Hæld de flydende ingredienser over og slå dejen sammen. Ælt den på et melet bord til en let, smidig dej, der stilles lunt og tildækket til hævning i ca. 1/2 time.
Slå dejen ned og ælt den let. Del den i tre portioner, der rulles ud til ca. 1/2 cm tykke, runde plader. Del hver cirkel i 8 trekanter.
Læg 2 cm stiv æblemos på hver trekant, der rulles sammen fra den brede til den spidse ende. Bøj enderne lidt mod hinanden.
Hornene lægges på plade på bagepapir og efterhæver 25-30 minutter.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med melis eller perlesukker.
Bages midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter.
Køl hornene af på pladen.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.