Klassisk fransk æblekage med bund af småkagekrummer og orangeglaserede æbler, er ualmindelig dejlig og det bugner efterhånden rundt omkring af de dejlige danske æbler, der bare venter på at blive anvendt.
Belle de Boskop æbler dog først modne et stykke ind i oktober.
Opskrift : Grethe Pedersen 1987
FRANSK ÆBLETÆRTE
4 store madæbler (Belle de Boskop)
1 dl småkagekrummer eller groftknuste småkagager
dej
150 g hvedemel
50 g smør
50 g flormelis
1 æggeblomme
1 1/2 dl orangemarmelade
Til dejen smuldres smørret i melet, flormelis og æggeblomme tilsættes. Alt æltes med let hånd, så det samler dejen. Læg den køligt og lad den hvile i ca. 15 minutter.
Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær så æblerne i tynde både.
Sæt kagen i ovnen på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn og forbag den i ca. 6 minutter.
Fordel kagekrummerne eller de knuste småkager i bunden af den forbagte tærte. Læg æblebådene ovenpå i et smukt ensartet mønster.
Sæt tærten i ovnen på midterste rille og bag den færdig i ca. 25 minutter ved 200 grader.
Medens tærten bages, kommes orangemarmeladen i en blender og køres til en ensartet pure.
Når tærten er bagt, overtrækkes den med marmeladepuréen, så æblerne bliver glaseret.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.