Skønne walesboller, fyldt med vaniljecreme er en lækkerbisken til en kop kaffe.
De er så dejlige, at det er svært ikke at forgribe sig på flere.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943
WALESBOLLER MED CREME
dej
1/2 kg margarine
1/2 liter vand
lidt salt
lidt sukker
300 g mel
7 hele æg
Vand og margarine sættes over at koge i en gryde med ganske lidt salt og ganske lidt sukker. Når det er spilkogende, det det fra varmen og melet tilsættes. Pisk godt med piskeriset og lad det bage af, til det slipper gryden. Når det er lidt afkølet, røres 7 hele æg i.
Med en sprøjtepose eller en ske sættes dejen i toppe på en smurt bageplade.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Fyldes med følgende creme
kagecreme
1 helt æg
2 æggeblommer
2 spsk. melis
2 tsk. flormel
lidt vanilje
4 dl mælk
Ingredienserne blandes i en gryde og koges sammen, til cremen bliver tyk. Afkøl denne.
Den afkølede creme kommes i de afkølede walesboller.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.