En gammeldags herregaardskage med spiritus, kandiserede kirsebær og tynde chokoladestykker er dejlige at byde på til kaffen.
Det er en pund til pund opskrift.
Af portionen bliver der til to forme.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943
GAMMELDAGS HERREGAARDSKAGE
dej
1/2 kg smør
1/2 kg sukker
9 hele æg
1/2 kg mel
1/2 kg korender
2 tsk. kardemomme
1 snaps cognac
kandiserede kirsebær
tynde chokoladestykker
Smør og sukker røres hvidt. Æggene tilsættes 1 ad gangen og alt røres grundigt. Resten af ingredienserne tilsættes og dejen røres godt.
Fyld dejen i to store, smurte forme.
Bages i ovnen ved 180 grader i 1 1/2 time. Prøv med en strikkepind.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.