Opskrift : Ukendt svensk husmoder 1950
Opskriften tilhører en samling af bageopskrifter, der alle i Sverige 1950, blev udvalgt til at deltage i en konkurrence.
SVENSK WIENERBRØD
dej
250 g smør eller margarine
1/4 liter kold mælk
1 æg
2 spsk. sukker
35 g gær
1 knsp. salt
ca. 500 g mel
til pensling
1 æg
10 mandler
Gæren udrøres med lidt af sukkeret. Af mælk, æg, sukker, gær, salt og mel æltes en temmelig fast dej. Denne udrulles i ca. 1 1/2 cm tykkelse. Smørret fordeles i små skiver herpå.
Dejen foldes som en serviet og smørret bankes let ind med kagerullen. Dejen foldes atter og udrulles, og således fortsættes til til smørret er fuldstændig indarbejdet. Da udrulles dejen i 1 1/2 cm tykkelse og skæres med kagesporen til smalle strimler, som formes til kringler, snegle, esser eller andre faconer.
Lægges på smurt plade for at hæve.
Brødene pensles med pisket æg og bestrøes med skoldede, grofthakkede mandler.
Bages hurtigt i varm osv.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.