Gammeldags, traditionelt bagværk fra Bornholm er f.eks denne dejlige sirupskage, bagt af en gærdej med svinefedt og kærnemælk i og lagt sammen med smørcreme.
Kagen bages som en bradepandekage, flækkes og lægges sammen med smørcreme.
Opskrift : Hansine Hansen Bornholm
SIRUPSKAGE MED GÆR
dej
3/4 kg sirup
250 g melis
160 g fedt
1 kg mel
25 g gær
1/2 liter kærnemælk
1 tsk. natron
glasur
smørcreme
Sirup, sukker og fedt smeltes sammen. Mel og natron sigtes, røres op med de smeltede ting samt de udrørte gær og kærnemælk.
Dejen fyldes i smurt bradepande.
Bages i ovnen ved ca. 190 grader. Prøv med en strikkepind.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.