Skønt kaffebrød er denne korendekage med chokoladeovertræk. Det er en gærkage, hvor dejen kræver hævning.
Opskrift : Ældre norsk kage
KORENDEKAGE MED CHOKOLADEOVERTRÆK
dej
25 g gær
1 dl mælk
350 g hvedemel
175 g blødt smør
100 g melis
3 æg
150 g korender
glasur
150 g mørk chokolade
1 spsk. smør
nøddekerner til drys
Gæren udrøres i håndvarm mælk. Smørret smuldres i ca. 300 g hvedemel. Tilsæt sukker og æg. Gærblandingen hældes over og dejen slås sammen.
Hæld kogende vand over korenderne og dryp dem af i en sigte. Dup dem tørre i køkkenrulle og bland dem i dejen, der æltes, til den er smidig.
Dejen hæver lunt og tildækket i ca. 25 minutter.
Smør en høj randform, ca. 2 liter, grundigt og drys formen med rasp.
Dejen slås ned og æltes let. lægges i formen, hvor den efterhæver 1 kvarter.
Kagen bages i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter. Stik en strikkepind eller lignende i kagen og mærk, om den er færdig. Vend den ud på bageristen og lad den køle af.
Smelt chokoladen over vandbad og rør den blank med smør. Chokoladen smøres på kagen, hvor den stivner. Mandler eller nødder kommes på, før chokoladen er helt stivnet.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.