Søskendekage, en dejlig gærkage med fyld af mandler og rosiner og smag af kardemomme. Dejlig blødt brød til kaffen.
Opskrift : Ukendt svensk husmoder 1950
SØSKENDEKAGE
dej
2 1/2 dl mælk
25 g gær
1 tsk. sukker
500 g mel
75 g smør eller margarine
4-5 spsk. sukker
fyld
60 g smør eller margarine
4-5 spsk. sukker
20 mandler
1 dl små rosiner
1 tsk. kardemomme
pynt
Æg
mandler
2 spsk. krystalmelis
Mælken lunes og gæren udrøres med sukker. Af mel, mælk og gær æltes en smidig dej, som stilles til hævning. Derefter iblandes smør og sukker, som er rørt hvidt og skummende. Dejen æltes atter, hvorefter den udrulles til en aflang kage. Denne smøres over med det smeltede smør, de skoldede og malede mandler, sukkeret og kardemomme. Rosinerne strøes på.
Kagen rulles sammen og skæres i 3-5 cm brede skiver. Disse stilles tæt med den skårne side opad i en smurt og melet bradepande eller springform.
Kagen stilles til hævning, pensles, bestrøes med sukker og mandler.
Bages i ovnen ved jævn varme (200 grader) i ca. 20 minutter.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.