Det gode ved denne kringle er, at dejen lægges dagen i forvejen.
Opskrift : Tørsleffs Den Blå Bagebog
dej
275 g mel
175 g margarine
25 g gær
1 spsk. vand
2 æg
75 g sukker
1/2 tsk. kardemomme
fyld
75 g smør
75 g sukker
1 tsk. vanilje
1/4 tsk. mandelessens
50 g rosiner
pensling
sammenpisket æg
pynt
25 g mandler
tesukker
Margarinen smuldres i melet (hold lidt tilbage til æltning). Gæren udrøres i 1 spsk. vand. Æg, sukker og kardemomme piskes let sammen og blandes i melet sammen med gæren. Dejen æltes godt sammen og stilles i køleskabet til næste dag.
Dejen æltes igennem, formes til en lang pølse og rulles flad. Smør og sukker røres godt og fordeles på dejen. Rosinerne kommes på, og dejen foldes sammen om fyldet.
Formes til en kringle på bagepapir eller en smurt plade.
Efterhæver ca. 20 minutter. Pensles med sammenpisket æg og drysses med tesukker og hakkede mandler.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.